Vinemballage. Nu i pink.

Det er ingen hemmelighed at jeg synes at pink er den mest forfriskende farve på denne jord. Og det behøver skam heller ingen hemmelighed være, at jeg er ret glad for rødvin [men drikker det kun med moderation, bare så vi lige har dét på det rene]. Så derfor kan jeg jo ikke lade være med at tage denne smukke flaske op.


Det der med god vin og moderne etiketter er lidt af et ømtåleligt emne. Og måske er det derfor, at jeg nyder det ekstra meget, når en designer – eller et bureau – tør sprænge rammerne for hvordan de plejer [nogen mener, bør] se ud.

Nu er jeg jo heller ikke en vinkender [altså: vinelsker, ja! – vinkender, næppe] med de allerdybeste følelser i klemme, så når jeg støder på en anderledes etiket har jeg det bare med at tænke ‘sjov idé, det er de sgu sluppet meget godt fra’, eller ‘måske skulle de bare have holdt sig til klassisk vinetiket design’. Nogle gange hænder dog det at jeg sidder ved bordet – eller hylden i Netto [jep, favorit vinshoppen] – og analyserer dem lidt nærmere.


Man er vel lidt erhvervsskadet. Men det sjove er, at jeg ikke rigtig husker nogle af dem, jeg tidligere har studset over. ‘Jo, der var vist en med med nogle dyr…?’ Og nej, det er ikke Yellow Tail [du ved, kænguru-vinen] jeg tænker på. Den husker jeg – men det er vist mere på grund af de flasker der er blevet tømt [ikke af mig, selvfølgelig] gennem tiderne, og ikke etiketten.

Til gengæld har jeg via allertiders yndlings emballagedesign blog The Dieline lige mødt en flaske, som jeg næppe kommer til at glemme lige foreløbig. ‘Wow!’ var min tanke denne gang. Og jeg mener det efter nærmere eftersyn. Jeg synes den er flot, den er elegant, den er moderne og den er klassisk. Og så er den bare ‘Wow!’.

Jeg synes virkelig at det spanske bureau Calcco har løftet opgaven og skabt en ny og anderledes etikette med respekt for historien og traditionen.
Hvad synes du?

[Og hm… hvor mon man kan smage]?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a comment

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Your email is never shared. Required fields are marked *