Geek Girl. Den er til dig.

I sidste uge blev jeg af den kloge Marie Irgens tippet om et arrangement – og jeg er SÅ ked af at jeg ikke fik tippet det videre til jer [det kan glippe for selv den bedste… ikke?], men her til gengæld en beretning derom.

Geek Girl Meetup CPH på søndag” – Marie syntes åbenbart at jeg ville passe ind i den forsamling [og det var før forrige indlæg om at være allround nørd], så jeg måtte selvfølgelig undersøge om hun havde ret. Ikke fordi det var geek girls, der samledes, men fordi det denne gang skulle handle om et af mine favoritområder pt: WordPress, det fantastiske open source CMS system.

Geek Girl Meetup Website

Det er ikke tit det sker, at der er plads i kalenderen med så kort varsel – men søndagen var fri, og ikke engang havde jeg planlagt kreative tømmermænd. Så jeg skyndte mig at udfylde tilmeldingsformularen med de geekede oplysninger: navn, mail, website og twitter [så er det sagt: telefonnumre og fysiske adresser er yt]. WordPress kan man aldrig blive for god til – og slet ikke lige nu, hvor jeg har en lille forretningsidé i ærmet, hvori WordPress indgår. Det kommer I til at høre mere om meget snart…

Se deltagerlisten

Må indrømme at jeg blev lidt skeptisk som dagen nærmede mig. “Geek Girl Meetup”; uff, kvindeforsamlinger kan godt lugte lidt [læs: langt væk!] af en stædig form for kvindefrigørelse. Der er ingen diskussion på lønniveauet – begge køn skal selvfølgelig have samme løn for samme arbejde – men den “vil selv – kan selv – og det SKAL være uden jeres [læs: mændenes] hjælp”-mentalitet, som præger visse kvindeforsamlinger, kan jeg ikke relatere mig til.

Well, ingen lange patter [undskyld sproget] eller røde strømper mødte mig, da jeg alene troppede op i Vesterbro Kulturhus. Men masser af WordPress-viden, tips og tricks – kaffe, kage og byg-selv-bagels! Masser af den hippe vidensdeling, men ingen tydelig kvindekamp – tvært i mod var der skuffelse over at de herrer, som åbenbart havde lovet at troppe i paryk og nederdel, ikke viste sig.

Og så var hele arrangementet gratis takket være sponsorer som Creuna, Mediebevægelsen, Kulturanstalten, Berlingske, Node One, Peytz & co. og PROSA. Genialt!

Jeg synes klart at du som geek girl skulle følge Geek Girl Meetup CPH på både facebook, twitter, web og ikke mindst på LinkedIn (!) for at blive klogere og orienteret om nye meetups. Jeg kendte ikke selv til gruppen før Maries anbefaling – men nu krydser jeg bare fingre for mere WordPress, php-kodning og social media-viden generelt…! Plus selvfølgelig networking – for efter otte timer i engagerede menneskers lag, var den del svær at komme udenom [og hvorfor skulle man også det?].


Vidensdeling er jo ikke kun for de få og de hurtige, så hvis jeg skulle dele noget af det jeg har lært på dagen, ville det være:

  • …at indsætte autogenererede sikkerhedssætninger i wp-config-filen på mit wordpresssite [dette!], så den er betydeligt sværere at hacke og crashe.
  • …hvordan man placerer sit site i en subfolder, igen af samme sikkerhedsårsager, men uden at mappens navn vises i stien. Se her hvordan.
  • …hvordan jeg gør mit site hurtigere [har I opdaget det?!] ved at installere WP Super Cache Plugin
  • …at når jeg tror at jeg har lavet fuld backup, ved at downloade fra min ftp-server, så tager jeg fejl, hvis jeg ikke også laver en databasebackup af mine MyQSL databaser. At jeg kunne bruge et WordPress Database Backup Plugin for at gøre det the easy way.
  • …at bruge hashtags i praksis [aha! nu giver det mening]twitter.
  • …begrebet Creative Commonsflickr at kende

 

twitter kan du derudover søge på hashtagget #ggmcph og udover en masse taksigelser, opsnuse nogle flere af de ting der skete på dagen – ligesom du her kan få en mere detaljeret rapport fra dagen (med flere tips’n’tricks fra både dagen og et Wordpress DK meetup dagen før).

Jeg havde selv glemt kameraet på dagen – så billederne i indlægget er venligst udlånt af Lisa Risager. Flere kan ses her og her.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Comments

    Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/functions.php:32 Stack trace: #0 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(180): wpbx_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #1 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #2 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #3 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(371): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2091): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #5 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/comments.php(33): wp_list_comments('type=comment&ca...') #6 /customers/d in /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/functions.php on line 32