e-design – hvad er det?

Mine medstuderende og jeg bliver som regel mødt med et spørgsmålstegn, når vi fortæller at vi læser e-design med speciale i grafisk design og visuel kommikation KEA Design Business. Skolen har derfor udviklet en informationsfolder til virksomheder, der overvejer at tage en elev i 10-ugers praktik.
e-design er en 2årig iværksætteruddannelse, hvor førsteåret er fælles for alle elever med fokus på idégenerering og konceptudvikling. På andet år specialiserer eleverne sig i enten design af Rum & Interiør, eller som jeg, Grafisk Design & Visuel Kommunikation, den linie der bliver beskrevet her.

Forsiden af folderen til Grafisk Design er designet af min gode ven, tidligere projektmakker og studiekammerat, Thomas Bille, der sammen med lige min lige så gode makker, Kasper Helmer, har startet den grafiske virksomhed Äkte sideløbende med studiet:

Jeg synes at folderen beskriver uddannelsen fint, og med fokus på hvilke kompetencer vi udvikler her. Jeg vil som studerende på uddannelsen selvfølgelig bakke om at udbrede viden om uddannelsen via bloggen her. Jeg har plukket de dele af folderens tekst, som beskriver det vi kan som e-designere Grafisk Design:“e-design Grafisk Design – hvad går det ud på?

Grafisk design er en del af e-designeruddannelsen på KEA Design Business (tidligere BEC Design) under Københavns Erhvervsakademi. Uddannelsen kombinerer entrepeneurship (derfra e’et i e-design), konceptudvikling og grafisk forståelse. e-designere bliver ofte iværksættere eller ansættes som kommunikations- og marketingassistenter, grafiske assistenter eller projektkoordinatorer.”

“Hvad skal vi med en praktikant?
En praktikant fra (e-design) Grafisk Design kan komme med værdifulde input til jeres forretning, hvad enten det gælder markedsføring, visuel identitet, forretningsplaner eller produktudvikling.

De studerende uddannes til at udvikle koncepter inden for disse forskellige områder og til at tænke både markedsorienteret og kreativt. Med deres kendskab til grafisk design kan de også udføre grafisk arbejde. De studerende undervises i projektledelse og kan derfor indgå i det daglige arbejde samt arbejde selvstændigt.”

“En praktikant kan eksempelvis

– deltage i udviklingen af kommunikations- og marketingplaner
– assistere eller udføre illustrations- og layoutopgaver
– udføre visse grafiske opgaver (fx. nyhedsbreve, præsentationer, forslag til
emballage, kommunikationsmateriale og lignende)
– foretage målgruppe- og markedsanalyser
– deltage i koncept og produktudvikling
– assistere ved messer (udvikling af indretningskoncept samt promoveringsmateriale)
– udføre medieanalyser (medievalg)
– udøre produktanalyser som led i vækststrategi”

Se eksempler på de studerendes arbejder her.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Trackbacks

    Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg() in /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/functions.php:32 Stack trace: #0 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(180): wpbx_comment(Object(WP_Comment), Array, 1) #1 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(146): Walker_Comment->start_el('', Object(WP_Comment), 1, Array) #2 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-walker-comment.php(140): Walker->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #3 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-walker.php(371): Walker_Comment->display_element(Object(WP_Comment), Array, '5', 0, Array, '') #4 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(2091): Walker->paged_walk(Array, '5', 0, 0, Array) #5 /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/comments.php(50): wp_list_comments('type=pings&call...') #6 /customers/d in /customers/d/b/5/thewildpony.com/httpd.www/wp-content/themes/starblog/functions.php on line 32